Přípravy, Dobrovolničení po celém světě

 Náš příběh

Naše spása opravdu nastala, díky této stránce 😊Celé roky jsem googlila, kde najít něco, prostě stránku, kde bych našla nějaké to dobrovolničení. Nikdy jsem nic nenašla, strejček Google jako kdyby před námi tuto stránku schovával, aby nám ji mohl ukázat až v době kdy bude opravdu potřeba.

Po rozhodnutí opustit projekt X, po vyřknutí to nahlas, mi přišla myšlenka, takový malý otisk toho, co bych mohla dělat dál. Tak jsme vzali notebook a začali googlit, netrvalo to dlouho 😊 Našli jsme ihned stránku plnou dobrovolničení z celého světa, neskutečné projekty, komunity, rodiny, mladé páry, zvířata, zahrady, eco projekty, přírodní stavitelství. Hory, moře, oceán, pláže, Evropa, Ásie, Amerika, celý svět na jedné stránce…bylo tam prostě vše.

Koukali jsme na projekty a já jen říkala tam chci, tam chci, tam chci, těm napiš taky, tyhle si uložíme, těmhle musíme rozhodně napsat. Bylo to neskutečné, i v té bolestivé době celého odchodu jsme našli světlo, a toho jsme se drželi. Rozhodli jsme se dlouho nesmutnit a místo toho začít pomáhat, tvořit, a u toho se léčit.

Ještě ten den jsme volali s naším kamarádem Romanem, který má dlouho leté zkušenosti s dobrovolničením a procestoval kus světa, tak nějak jsme tušili že jeho názor třeba. 

I nyní on se rozhodl sdílet svoje zkušenosti s cestováním na youtubeRoman opravdu má co sdílet. Zabývá se hlavně tím, co cestování změní přímo ve Vás, co se odehrává ve vašem vnitřním světě. Jeho zážitky a povídání jsou naprosto úžasné.

Roman žil v cizině čtvrtinu svého života, procestoval 40 zemí, a to bez peněz a jen s batohem. Jeho kanál celým srdcem doporučuju Vám všem.

Náhoda?

Už v prvních pár sekundách v rozhovoru nám doporučil stránku, kterou jsme právě objevili, no a my na náhody nevěříme 😊Tím nás ujistil, že tam něco prostě najdeme, a že to nebude žádný poděl. Volali jsme mu taky z toho důvodu že pozdější registrace pro více informací a kontaktování projektů pro domluvu je třeba se zaregistrovat a uhradit registrační poplatek. Nikdy dříve bych nic takového neudělala ale tady jsem cejtila že těch 1400 za dva lidi prostě stojí za to. A taky že stálo, bylo to nejlíp utracených 1400 v životě.

Po pokecu s Romanem jsme cejtili že je to ono, a šli do toho na plno. Tam v temné době, kdy nevíte, co se stane za minutu, kde ten den budete spát, se začal rodit nápad Inspirující Výpravy.

Stránka www.workaway.info nám umožnila najít světlo. Po nějaké době a vyklidnění mi došlo, že to, co hodláme dělat, byl můj další sen. Další level projektu, který jsem založila. Cestovat, pomáhat, propojovat se, a hlavně se inspirovat a učit se.

Tohle jsme měla v plánu třeba za pět let, no vesmír mi to trošku urychlil, asi prostě nebylo na co čekat. Jestli cestovat a pomáhat tak právě teď.

Naše zkušenost

Po registraci na www.workaway.info jsme si vyplnili náš profil, doplnili fotkama a čekali na schválení. Na samotném našem životopise jsme si dali na doporučení našeho Roman, se kterým jsme telefonovali záležet.

Myslím že skoro všichni, o které jsme měli zájem nám odepsali a měli o nás zájem. Nakonec jsme museli i psát že bohužel nemáme už časově prostor k tomu abychom jejich projekt navštívili, protože se třeba ozvali až po delší době a my už měli vše naplánované.

Přišlo i několik zpráv od projektů, či lidí, kterým jsme ani nepsali, že by měli o nás zájem. Náš životopis díky naším předchozím zkušenostem zaujal opravdu mnoho lidí.

Tipy a informace

Workaway je v angličtině, i profil tedy doporučuju vyplnit v angličtině, jestli hodláte cestovat do zahraniční

Najdete tam i desítky možná stovky českých projektů

Registracce na stránce platí pouze na rok.

Na workaway se můžete zaregistrovat jako jednotlivec, nebo jako i pár.

Na stránce najdete možnosti dobrovolničení ale i placené pozice.

Registraci si musíte zaplatit abyste daný projekt mohli kontaktovat a domluvit se, později také můžete udělovat hodnocení. 

Registrací toho ale získáte mnohem více, dále například to že i Vás samotní hostitelé mohou kontaktovat s tím, že o Vás mají zájem, můžete si vyplnit mapu destinacemi, které máte v plánu nebo kde jste už byli, to vám může pomoci k tomu, aby si vás daný hostitel vybral mezi těmi stovkami dalšími lidmi, které mu nejspíš píšou 😊

Můžete hledat na stránce nové i staré workaway přátelé, můžete je najít i v lokaci kde se právě nacházíte, sejít se s nimi a sdílet svoje zážitky, pomoci si, či se třeba i varovat.

Svůj životopis, si vyplňte opravdu dobře. Dejte si čas, popřemýšlejte nad vašimi plusy, co vás zajímá, co umíte, co byste se chtěli naučit a co už jste dělali, prostě jakékoliv výhody, které Vás napadnou, sdílejte v životopise. Tím se opravdu zvýší vaše možnost, že o Vás bude mát hostitel zájem.

Přidejte fotky sebe 😊. Pokud se zajímáte o přírodu a eco projekty, nezapomeňte si do životopisu dát fotku na zahradě, popřípadě fotky z minulých projektů. Jestli se zajímáte o zvířata, sdílejte fotky sebe a zvířat, jestli se zajímáte i děti, sdílejte fotky sebe a dětí 😊 Asi chápete, co tím chci říct.

Do životopisu klidně vložte vaše projekty, sociální sítě, cokoliv co tvoříte a je na to možné nahlédnout. Osobnější poznání přes sociální sítě či vaši práce je mnohem lepší než přes pouhá písmenka.

Zapněte si určování polohy, tím zvýšíte šanci, že v dané destinaci o vás někdo další bude mít zájem a kontaktuje Vás.

Vyplňte si mapu své cesty, kde a kdy se budete nacházet. Opět Vám to zvýší možnost kontaktování projektů v dané zemi.

Pokud nemáte finance, nebo nejste úplně rozhodlí jestli do toho jít, poradím Vám 😊 Pokud jste dobří v googlování, můžete si projekty na workaway najít a potom se je snažit dohledat přes googel, a kontaktovat je přes jejich web, sociální sítě nebo email. Někdy to zabere trochu času, ale je to taky možnost.

Každopádně tato stránka Vám může změnit život, a to myslím vážně. Takže myslím že tato malá podpora k fungování stránky je úplně v pohodě. Navíc díky registraci získáte mnoho výhod a vaše cesta po světě se tak stane přehlednější a zábavnější a automaticky se stanete součástí komunity.

Už jen tím že se do nějaké země vydáte, nebo se sejdete či budete v kontaktu s dalšími dobrovolníky právě díky registraci, Vám přinese další možnosti, kde a jak pomáhat, získáte kontakty a zkušenosti. Možná později další registrace nebude nutná 😊

Tato stránka nám změnila život, a my věříme že život změní i Vám.

Pro případné dotazy nám klidně napište do komentáře nebo na nás instagram inspirující výparava

Náhled na náš profil :)

 




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Odpuštění od zvířat

Vysvětlivky